Derde rechtszaak tegen BitMex

Aanklager Dmitry Dolgov, een inwoner van Moskou, Rusland heeft een andere rechtszaak tegen crypto uitwisseling BitMEX voor het overtreden van regelgeving en het manipuleren van markten met juridische claims ten bedrage van $ 50 miljoen.

De rechtszaak beweerde dat HDR Global Trading Limited, het bedrijf dat eigenaar en exploitant is van BitMEX, uw klanten- en anti-witwasbeleid heeft geschonden, waardoor hackers en belastingontduikers de beurs hebben gebruikt. Aanklager Dmitry Dolgov beweert dat HDR Global Trading Limited, het moederbedrijf van Bitcoin Rush, de oprichters van de beurs, Arthur Hayes, Ben Delo, en Samuel Reed, en anderen, zich bezig hielden met afpersing en deze activiteiten vergemakkelijkten.

Verder beweerde de rechtszaak dat de „eigen gegevens“ van BitMEX erop wezen dat de beurs „meer dan 30.000.000 dollar winst genereerde tijdens drie marktmanipulatiegebeurtenissen“ tussen 2019 en 2020.

De rechtszaak volgt op eerdere aanklachten die door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aan de CEO van BitMEX, Arthur Hayes, en medeoprichters Ben Delo, en Samuel Reed werden opgelegd. In de eerdere beschuldiging werd gesteld dat BitMEX een „ongeregistreerd handelsplatform“ had geëxploiteerd en de regels van de CFTC had overtreden.

De beurs had echter gezegd dat zij het niet eens was met het „hardhandige besluit“ van de Amerikaanse overheid om deze aanklachten te brengen, en was van plan om de beschuldigingen „krachtig“ te verdedigen. Met betrekking tot de laatste rechtszaak, heeft BitMEX nog geen officiële verklaring gepubliceerd.

Share